EN DAG PÅ DRAKEN

(SOM VERKSAMHETEN SER UT IDAG)

8.00 Förskolan öppnar

Vi öppnar utomhus på vår bakgård.
När ni kommer på morgonen går ni in i kapphallen och hämtar ert barns väst
och kommer ut på gården. 

(Under rådande situation med Covid -19 får endast pedagogerna och de inskrivna barnen vistas
i våra lokaler. Därför tar vi ut västarna så de finns på gården när ni kommer)

9.00 Vi går till parken

Varje dag går vi eller åker till olika parker i vår närmiljö, men även längre bort. Ibland åker vi på heldagsutflykt och då brukar vi vara tillbaka på förskolan ca kl. 14.00 När vi kommit fram till parken har vi en morgonsamling där vi ropar upp barnen och sjunger våra samlingssånger om dagarna och vädret samt äter frukt.
(Under rådande situation med Covid - 19 åker vi inte kommunalt med barnen)

ca 11.10 Lunch

När vi kommer tillbaka till förskolan går barnen på toaletten/får nya blöjor samt tvättar händerna. Barnen hjälper till att duka ut maten. Vi sitter vid tre bord i matsalen och vid ett bord i Hobbyrummet och äter vår lunch som kommer från Matproduktion

ca. 11.50 Vila

De yngre barnen sover på madrasser med kudde, filt och ev snutte och napp som barnet tagit med sig och "bor" på Draken. För att komma till ro så spelar vi lugn avslappningsmusik. Barnen väcks efter vårdnadshavarnas önskemål.
De äldre barnen ligger på madrasser och lyssnar på en saga.

12.30 Planerad aktivitet

Antingen jobbar vi med vårt tema/projekt eller så har vi någon annan planerad aktivitet.
Efter det har barnen fri lek.


14.10 Mellanmål

Barnen hjälper till att duka fram vårt mellis som kan bestå av smörgås, smoothie, ägg, gröt, yoghurt och flingor. Vi serverar alltid mjölk, vatten, två sorters pålägg, grönsak och frukt till mellanmål.

14.45 Samling

Vi har en eftermiddagssamling, ofta med anknytning till dagens planerade aktivitet. Ibland har vi sångsamling eller leker en lek. 

15.00 Fri lek

Barnen får välja var och vad de vill leka med

ca 16.30 Fruktstund

17.00 Förskolan stänger

Vi följer stockholmstads riktlinjer för öppettider med ramtiden 06.30 – 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton efter föräldrarnas behov av barnomsorg.
Om behovet finns erbjuds föranmälda barn frukost innan klockan 8:00.
Vi följer kontinuerligt upp föräldrarnas behov av öppettider och skulle verksamheten hålla stängt erbjuds alternativ förskola.